Vi ble med familien Eskeland hjem på grill

6 mocktails du må prøve denne sommeren

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Det er varmt ute, og vi trenger kalde drikker for å holde oss kjølige. Alkoholfrie cocktails, eller såkalte mocktails er en forfriskende og deilig måte å bekjempe varmen.

Den største fordelen med mocktails er opplagt: Du kan drikke så mange du vil.


Mocktails er en fin måte å nyte smaken av ferske, deilige frukter – uten alkohol. For å lage den perfekte mocktailen, start med å finne en balanse mellom søtt og surt. Prøv deg frem med forskjellige moste frukter, urter og brus eller boblevann for å finne den perfekte kombinasjonen for din smak. Kok opp litt sukkerlake, kjøp dine favorittfrukter og et par flasker limonade - for eksempel REMA 1000s sitron- og pasjonsfruktlimonade, så er du klar til å mikse flere knallgode drinker.

Husk at presentasjonen er like viktig som smaken, så ta deg tid til å få mocktailen til å se like bra ut som den smaker. Enten du leter etter en forfriskende sommerdrink eller en festlig feriemocktail, er det en mocktail der ute som er perfekt for enhver anledning.

Her er 6 deilige og forfriskende mocktails som styrker feriefølelsen.

Alle oppskriftene er oppgitt per glass, så ganger du bare opp antallet du trenger.

Jordbær og sitron

Du trenger:

4 store jordbær
4 cl sitronlimonade
Mynteblader
Boblevann

Slik gjør du:

Mos 4 store jordbær i et glass og hell deretter oppi 4 cl sitronjuice og bland godt. Fyll glasset til randen med mineralvann og dekorer med mynte, ekstra sitron og kanskje et ekstra jordbær.


Ananas i høye glass

Du trenger:

Biter fra fersk ananas
1 dl sitronlimonade
Knuste isbiter
Boblevann

Slik gjør du:

Bruk en blender eller stavmikser til å knuse isbiter sammen med biter av fersk ananas og sitronjuice. Bland sammen med en skvett mineralvann. Hell i høye glass og dekorer med sitron og en tynn skive ananas.

Du trenger:

Ca 10 ferske bringebær
1/5 kiwi
Juice fra 1 lime
Sukkerlake
Boblevann

Slik gjør du:

Mos bringebær og kiwi i bunnen av et glass og bland godt med ferskpresset limesaft og sukkerlake. Fyll resten av glasset med mineralvann og dekorer med lime.

Bringebær og kiwi

Fersken

Du trenger:

Fersken
Sukkerlake
Isbiter

Slik gjør du:

Legg et par ferdig oppskåret fersken i fryseren et par timer før drinkene skal lages. Bland sammen frossen fersken, sukkerlake og isbiter i en blender eller med en stavmikser. Hell over i fine glass og dekorer med fersk fersken og kanskje en limebåt.

Agurk og sitron

Du trenger:

ca 1/3 av en agurk
1 dl sitronlemonade
1/5 dl sukkerlake
Boblevann
Isbiter

Slik gjør du:

Skrell agurken og kjør denne sammen med limonade og sukkerlake i en blender eller med en stavmikser. Hell opp i glasset til randen med boblevann. Dekorer med agurk, lime eller bringebær for å gi litt kontrast. Ikke glem isbiter i drinken før servering.
Mango og pasjonsfrukt


Du trenger:

Ca 1/4 mango
1 pasjonsfrukt
1 dl pasjonsfruktlimonade
Ca 5 jordbær
Lime eller sitronlimonade
Knust is

Slik gjør du:

Mos sammen mango, pasjonsfrukt og pasjonsfruktlimonade i en puré, og jordbær og lime i en annen puré. Bland sammen med litt knust is. Hell først mango/pasjons-pureen i glasset. Deretter tar du en spiseskje og heller forsiktig jordbær/lime-pureen slik at det legger seg som et separat lag.

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?