Hva med jordbær kledd i sjokolade og dyppet i ristede nøtter? Mos bringebær med lime eller rør blåbær med pisket yoghurtkrem – det smaker eventyrlig. Her har du noen utvalg av oppskrifter som kommer til å skape en "hmmmmm" rundt festbordet.

Mascarponekrem
Tykk mascarponekrem toppet med bær er enkelt å lage og imponerer de fleste.
Du trenger:
500 gr. bringebær, blåbær og bjørnebær
250 gr. mascarpone
2 dl kremfløte
1 ss sukker
50 gr. melis
½ vaniljestang eller 1 ts. vaniljesukker
Lime
Rør mascarponeosten myk med en gaffel. Visp kremfløte med sukkeret til du har en luftig krem. Vask limen og riv skallet med et rivjern. Bland osten, kremen og saft fra limen forsiktig sammen.
Legg bær og krem lagvis. Pynt med limeskall og server!
Klassikere med lune bær er sikre vinnere
Også på late sommerdager. Varm kanelstang, stjerneanis og honning sammen med de bærene du har for hånd.
Alt du trenger å gjøre er å koke opp bærene du ønsker. Hva med lune bjørnebær og skogsbær i en skål, toppet med hakket hvit sjokolade og pistasjnøtter?
Begge dessertene serveres med vaniljeis.

Pannekaker er ikke bare lettvintmat og underlag for blåbær, men mye mer. Det vet de reiselystne som for lengst har oppdaget alle verdens pannekaker med hver sin særegenhet. Noen foretrekker tykke pannekaker med pisket krem og multer, andre elsker pannekaker med et generøst dryss av sukker og noen friske bær. Men har du smakt ovnsbakt pannekake bær?
Til 2 pannekaker trenger du:
2 egg
1,5 dl hvetemel
1 liten klype salt
2,5 dl melk
(ca. ½ ss smør)
Vaniljeyoghurt
Melis
Forvarm ovnen til 200 °C. Bland mel og salt, tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en klumpfri røre før du tilsetter resten av melken. Visp inn eggene til slutt. La pannekakerøren svelle i ca. 20 minutter.
Smør en ildfast form med smør før du heller i røren. Sett formen i ovnen i ca. 20 minutter. Serveres varm, pyntet med de bærene du ønsker, litt vaniljeyoghurt. Dryss melis over og pynt med mynteblader.
Ovnsbakt pannekake med bær

Balsamicomarinerte jordbær
Den edle italienske eddiken, balsamico, sørger for balansert sødme og syrlighet. Balsamicomarinerte jordbær med pisket crème fraîche er et spennende alternativ.
Du trenger:
500 gr. jordbær renses og deles i to
2 ss balsamicoeddik
2 ss sukker
1 boks Crème Fraîche
4 ss melis
Bland eddik og sukker sammen med jordbærene, og sett dette kaldt. Pisk crème fraîche og melis. Server kremen i en skål ved siden av jordbærene. Smaker du til med tynne strimler av ingefær får du også en røffere jordbærdessert.
Bringebær, rødbeter og chévre på ristet brød.
Bringebær er silkemyke å ta på og smaker himmelsk sammen med rødbeter og chévre på ristet brød.
Du trenger:
125 gr. bringebær
50 gr. skivede rødbeter
1 ss honning
1 ts balsamicoeddik
100 gr. myk chévre
1 klype salt
Bringebærene og rødbetene blandes til en jevn masse i en blender. Tilsett de øvrige ingrediensene og fortsett til alle ingredienser er godt blandet inn. Legg over i en skål og la det hvile i en time. Serveres på ristet brød, pyntet med friske bringebær og noen grovhakkede nøtter.
En annen variant er ristet brød med ricotta toppet med de bærene du har for hånd. Drypp flytende honning over, og pynt med frisk mynte.

Rips med råkrem
Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.
Du trenger:
3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips
Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.

Blåbærcrumble med vanilje og havsalt
Denne klassikeren er like enkel som den er himmelsk. Det sies at crumble oppstod under krigen da det var rasjonering på smør. Du kan også lage crumble med andre bær, gjerne i kombinasjon. Prøv for eksempel med solbær, kirsebær, bjørnebær og stikkelsbær.
Du trenger:
2 dl hvetemel
1 dl sukker
1 dl store havregryn
½ ts havsalt (flaksalt)
½ ts vaniljesukker
500 gr hele blåbær, frosne
2 ss sukker
2 ss maisenna
Sett ovnen på 200 °C. Gni sammen alle ingrediensene, for hånd eller i blender, til du har en kornete masse. Vend i de frosne blåbærene. Dryss deretter over maisenna og sukker - til bærene er dekket av et tynt lag. Fordel massen utover et stekebrett og stek i cirka 30 minutter.
Avkjøles før det serves sammen med vaniljeis.

Hva er
favoritten i
fruktdisken?
Vi spurte REMA 1000s kunder om
sommerfavorittene.
Les også
Påskeappelsin med sjokolade
Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette
Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.
Rydd plass til grønnsakene på grillen
Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.