Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Brune bananer?

Bak bananbrød.

Saba banana, Cooking plantain, Natural foods, Food, Tableware, Ingredient, Serveware

Er du så heldig å ha noen overmodne bananer liggende på benken?

Gratulerer, da har du en god grunn til å bake et saftig bananbrød!

Bananbrød blir nemlig best når bananene er skikkelig modne og har begynt å bli godt brune på fargen. Da kommer sødmen i bananene ekstra godt frem, og de blir perfekte for baking.

Hvis det ikke passer å bake akkurat nå, kan du legge dem i frysen til en dag du vil bake. Da tiner du dem bare opp i ovnen eller på kjøkkenbenken, før du moser dem til kakerøren.

Tips! Om bananene ikke er modne kan du «hurtigmodne» dem i ovnen på 150 grader i en times tid.

Ingredienser:

• 3,5 dl hvetemel

• 1 ts natron

• 1 ts kanel

• 0,5 ts salt

• 3 dl sukker

• 2 egg

• 1, 5 dl nøytral olje

• 3 modne bananer

• 1 dl Kefir

• 2 ss vaniljeekstrakt

• 1 dl hakkede valnøtter

Oppskrift på bananbrød med nøtter

Slik gjør du:

1.

Varm ovnen til 160 grader varmluft, smør og strø en brødform.

2.

Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle.

3.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

4.

Tilsett oljen i en tynn stråle mens du rører i eggeblandingen.

5.

Mos bananer og ha de oppi eggeblandingen sammen med kefir og vaniljeekstrakt, pisk sammen.

6.

Vend melblandingen i bananrøren til det akkurat er blandet. Ikke for mye!

7.

Hell røren i formen og stek i 60-70 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en pinne som skal komme ut ren.

Gå bananas med røren

Det fine med bananbrød er at du kan eksperimente med å tilsette forskjellige ingredienser i røren. Her er noen forslag til hva du kan ha oppi:

• Hakkede nøtter

• Mørke eller hvite sjokoladebiter

• Hakkede dadler

• Blåbær

Tips! Rist nøttene i en tørr stekepanne for ekstra god smak.

Det er selvsagt fristende å kaste seg over den kaken med en gang den kommer ut av ovnen, men det lønner seg å vente litt, for banankake er ennå bedre dagen derpå. De modne bananene gjør at kaken holder seg saftig lenge, så lenge du oppbevarer den i en lufttett boks eller i en pose. Skjær en skive til frokost, til matpakken eller som en liten attåt til kaffekoppen.

Tips! Prøv en ristet skive med bananbrød med smør.

Holder seg saftig

Baked goods, Food, Tableware, Plate, Ingredient, Recipe, Cream, Dish, Cuisine

Sandwich-is med bananbrød

Har du prøvd å lage din egen sandwich-is?

Skjær to skiver med bananbrød og spre et tykt lag med iskrem på den ene.

Deretter legger du på den andre skiven og presser den ned så det blir en kompakt sandwich.

Vipps, der har du en morsom og superenkel dessert!

PS! Det kan lønne seg å la isen tine litt på benken først, så den blir enklere å smøre.

Tips! Server sandwich-isene pakket inn i matpapir, så blir de enklere å spise.

Natural foods, Rectangle, Fruit, Plant, Font, Liquid, Handwriting

Norske
fruktvaner

Vi spurte REMA 1000s kunder om
deres fruktvaner


Leaf vegetable, Staple food, Plant, Ingredient

Slik bruker du karse

Slik bruker du karse

Karse er kjent for de fleste. Karse smaker vel så godt på brødskiva som i gryteretter. Den er perfekt som smaksetter i rømmedressinger, dipper og i wok. For mest smak, ha i karsen i slutten av koketiden om den tilsettes i varme retter.

Smak: Karse har en pepperaktig smak.

Hvordan brukes karse: Brukes som den er. Kan også hakkes opp.


Rips med råkrem

Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.

Du trenger:

3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips

Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.

Cookies        Personvern

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?