Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Vi ble med familien Eskeland hjem på grill

5 fristende blingser med frukt og grønt

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Brødskiva. Blingsen. Dobbeldekkeren. Skalken. Kjært barn har mange navn, og gjennom den norske matpakkekulturen, har en skive brød med pålegg fått en helt spesiell status her til lands.

Men – en deilig blings er så mye mer enn en svett kneippskive. La brødskiva bli en plattform for nye smaker, knasende sprøtt tilbehør og friske urter!

Nordmenns matvaner har har sakte men sikkert blitt mer kontinentale siden matpakkens storhetstid på 80-tallet. Kneippbrødet har fått konkurranse av stenovnsbakte surdeigsvarianter, og tilbehøret har blitt så mye mer enn en strimmel paprika på gulosten.

Hos REMA 1000 er vi brennende opptatt av frukt og grønt. Her har du fem fristende blingser som gjør helgefrokosten, matpakka eller kveldsmaten ekstra fristende.

Grovt brød med kokt egg, remulade, tomat, basilikum og pepper

Du trenger:

Grovbrød med hele korn
Egg
Remulade
Cherrytomater
Fersk basilikum
Grovkvernet pepper

Slik gjør du:

Skjær en ikke for tykk skive brød. Hardkok egg. Skives i eggedeler. Smør remulade i ønsket mengde på grovbrødskiva. Legg på eggeskivene. Skjær rikelig med cherrytomater i småbåter og fordel på skiva. Dryss litt grovkvernet pepper over. En kvast fersk basilikum blir kronen på verket både visuelt og smaksmessig. Håper det smaker!

Den perfekte starten på helgen? Kokte egg er ingen nyhet, men her har du en kanskje ikke helt tradisjonell variant, som kan gi egg og kaviar-blingsen konkurranse på frokostbordet.

Dette trenger du:

Surdeigsbrød
Grov leverpostei
Rødløk
Ferske rødbeter
Grovkvernet pepper
Fersk kruspersille

Slik gjør du:

Til denne kan blingsen godt ha litt tykkelse på brødskiva. Smør på leverpostei. Kok rødbetene møre og del i små terninger som du strør over leverposteien. Legg på tynne skiver med rå rødløk. Dryss litt grovkvernet pepper og finhakket kruspersille over.

Surdeigsbrød med grov, dansk leverpostei, rødløk og kokte rødbeter

Fines herbes, Sliced bread, Cutting board, Food, Tableware, Table, Recipe, Ingredient, Plate, Cuisine
Food, Fluid, Ingredient

Denne danskinspirerte godbiten er vanedannende. Våre glade naboer i sør er spesialister på leverpostei, og denne gourmetblingsen kan du både lage på en enkel skive eller som dobbeltdekker i piknikkurven.

Smørloffsandwich med verdens beste tunfisksalat

En klassisk trekantsandwich passer like godt i matpakka, som til lunsj på hjemmekontoret.

Du trenger:

Smørloff
Tunfisk i vann
Lettrømme
Gul løk
Agurk
Fersk dill
Salt og pepper

Slik gjør du:

Hell av vannet på en boks tunfisk og ha den i en bolle. Riv en kvart gul løk og en kvart agurk på et rivjern og bland med tunfisken. Hakk fersk dill, og bland inn sammen med salt og pepper i ønsket mengde. Deretter blander du inn noen spiseskjeer lettrømme til du oppnår ønsket konsistens. Bre tunfisksalaten mellom to smørloffskiver og del i trekanter. Nam!

Staple food, Mixing bowl, Kitchen utensil, Tableware, Dishware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish

Kneippblings med eple og skinke


Denne spennende varianten gir den klassiske kneippblingsen en oppfrisking av de sjeldne. Så finn fram din favoritt eplesort og la det syrlige møte det salte. Denne kan plutselig bli en matpakkefavoritt for skolebarna også, men husk i såfall å pakke inn eplebitene godt ved siden av, så de holder seg friske til storefri.

Du trenger:

Kneipp eller barnas matpakkefavoritt
Kremost
En god skinke
Eple av ønsket sort
Timian til de voksne
Grovkvernet pepper

Slik gjør du:

Smør din favorittkremost, med eller uten smakstilsetning, på brødskiva. Legg på et par skiver av din foretrukne skinke. Skjær 3-4 skiver av et halvt eple, cirka en halv centimeter tykke og fordel på skiva. Dryss litt grovkvernet pepper over. Pynt med en kvast timian. Voilà!

Food, Tableware, Dishware, Plate, Table, Ingredient, Recipe, Condiment, Serveware, Dish

Dette trenger du:

Rugbrød
Avocado
Kremost
Cherrytomat
Karse
Maldonsalt

Slik gjør du:

Smør din favorittkremost, med eller uten smakstilsetning, på en ikke for tykk rugbrødskive. Skjær avokadoen i rause skiver og legg på. Del cherrytomatene i tynne båter, og legg på toppen. Pynt med fersk karse og dryss en klype maldonsalt over. Bon appétit!

Rugbrød med avokado

Food, Ingredient, Recipe, Cuisine

Her har du en sunn og vegetarisk superblings som både metter og begeistrer. Her får du en eksplosjon av smaker, og en saftig blings som passer til det meste. For eksempel til frokost, lunch og etter trening!

Cookies        Personvern

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?