Blomkål som pizzabunn

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Visste du at du enkelt kan bytte ut den vanlige pizzadeigen med en helt egenlaget blomkålbunn?

Lag en sprø, smakfull og sunn pizzabunn du også!

Pizzaen ligger i dragsuget bak fårikålen på vei mot tittelen «Norges nasjonalrett». Alle elsker pizza – fordi den kommer i så mange varianter at det nesten er umulig å ikke like den. Det er kun fantasien som setter grensene for hva du ønsker som tilbehør. I tillegg er det fullt mulig å erstatte den klassiske pizzadeigen.

Med blomkål.

Ja, du leste riktig. Blomkål som pizzabunn gir en næringsrik, sprø og god pizzabunn. Den er enkel å lage og krever ingenting annet enn en blomkål, noen egg og litt parmesan.




Blomkål inneholder proteiner og vitaminer som styrker skjelettet og immunforsvaret. Denne grønnsaken er perfekt for sultne barn!

Staple food, Ingredient, Rice, Recipe, Tableware, Cuisine, Dish

Du velger selv den toppingen du ønsker, men her er et forslag til en enkel og smakfull vegetarpizza med blomkålbunn:

Du trenger:

  • 1 stk. blomkål (Bruke gjerne "Ferdig Preppa Blomkålris" så sparer du tid)
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl revet parmesanost

Fyll:

  • 2 ss hermetiske tomater
  • 120g fersk mozarella
  • 1 stk. grønn squash
  • Ruccola-salat
  • Alfalfaspirer

Er det mye du skal rekke? Bytt ut fersk blomkål med Ferdig Preppa blomkålris. Den samme, gode smaken og veldig mye raskere.

Blomkålpizza med squash og mozzarella

1.

Rens blomkålen for blader og fjern den tykkeste delen av stilken. Rasp blomkålen i en bolle.

2.

Tilsett egg og finrevet parmesan og bland det sammen

3.

Form «deigen» til en pizzabunn ved bruk av egen hånd eller kjevle

4.

Forstek bunnen i 20 minutter på 250 grader.

5.

Smør ut ønsket mengde tomatsaus

6.

Legg på tynne skiver av squash (bruk ostehøvel), revet mozarella og noen striper med olivenolje.

7.

Stek pizzaen på 250 grader i 15 minutter

8.

Dryss på spirer og ruccola før servering.  Voila!

Cookies        Personvern