Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Buddha Bowls på 1-2-3-4-5

Nå er det populært å servere maten i fargerike «bowls», som er en morsom og enkel måte å lage mat på.

Resultatet ser fristende og lekkert ut, og gjør at vi får lyst til å fråtse i friske grønnsaker!

De vegetariske variantene kalles ofte for «Buddha Bowls», og skal inneholde fem forskjellige deler som til sammen gir en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer.

Hvis du har preppet litt i forkant har du et fristende, sunt og mettende måltid på bordet i løpet av få minutter.

Quinoa on the Table

Lag en base i skålen med gryn, ris e.l:

• Steamet fullkornsris
• Quinoa
• Bulgur
• Hirse

1. Korn

Tips!
Hvis du lager en stor porsjon, har du nok til flere runder, og du kan lage en bowl på null komma niks.

2. Grønnsaker

Kombiner flere grønnsaker for å få en spennende miks av farger og teksturer. Her kan du for eksempel blande rå, stekte og bakte grønnsaker:

• Agurk
• Tomat
• Paprika
• Kål
• Stekt sopp
• Bakt søtpotet
• Steamet brokkoli
• Gulrot
• Sukkererter
• Vårløk
• Reddiker
• Beter
• Små og store salatblader

Tips!
Skjær lange skiver med agurk som du ruller sammen og danderer i skålen

3. Protein

For å gjøre retten mer mettende kan du tilsette proteiner i form av tofu, bønner e.l:

• Tofu
• Hardkokt egg
• Brune eller hvite bønner
• Linser
• Edamamebønner
• Falafel

4. Dressing

Tørre grønnsaker er ikke så spennende, så du trenger en digg dressing som tilfører masse smak til bowlen:

• Tahini med sitron og olivenolje
• Urtedressing
• Tzatziki
• Vinaigrette med chili og lime

5. Topping

Avslutt med det lille ekstra:

• Hummus
• Ristede pinjekjerner
• Hakkede pistasje, cashew eller peanøtter
• Sesamfrø
• Gresskarkjerner
• Spirer
• Syltet rødløk
• Hakkede urter

Regnbue-bowl

Du trenger:
• Bulgur med gurkemeie
• Squash i strimler
• Revet gulrot
• Revet ferdigkokt rødbete
• Avocado skjært i skiver
• Kokte edamamebønner
• Hummus

Slik lager du tahini-dressing
Du trenger:
• To hvitløksfedd, finhakket
• 5 ss tahini
• Salt og pepper
• Saften av 1 sitron
• 2-3 ss vann

Visp sammen finhakket hvitløk, sitronsaft, tahini og vann til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Natural foods, Fines herbes, Leaf vegetable, Whole food, Plant, Ingredient, Flowerpot, Houseplant, Recipe

Salater fra Ferdig Preppa er ferdig kuttet og vasket, slik at du kan ha de rett i bowlen. Du finner et stort utvalg av forskjellige salattyper i kjøledisken hos REMA 1000.

Falafel-bowl

Du trenger:
• Kokt quinoa
• Spirer
• Avocado i skiver
• Agurk i skiver
• Revet gulrot
• Ruccola
• Cherrytomater
• Falafel
• Spirer
• Syltet rødløk
• Tzatziki

Slik lager du syltet rødløk

Du trenger:
2 rødløk
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,5 dl lys eddik
1 ts hele pepperkorn

Slik gjør du:
Kok opp vann, eddik og sukker i en gryte til sukkeret løser seg opp. Ha oppi løken og pepperkorn, kok opp, og avkjøl.

Løken med lake kan oppbevares i et glass i kjøleskapet i et par uker, og passer utmerket som tilbehør i både salater, burgere og taco.

Cookies        Personvern

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Natural foods, Nature, Plant, Font, Line, Fruit
Natural foods, Food, Tire, Fruit, Ingredient, Rangpur, Green, Product, Orange, Clementine

Ananassalsa

1.

Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.  

2.

Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.

3.

La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.

4.

Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.

5.

La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme

6.

Spis med skje og kos deg gløgg!