Buddha Bowls på 1-2-3-4-5
Nå er det populært å servere maten i fargerike «bowls», som er en morsom og enkel måte å lage mat på.
Resultatet ser fristende og lekkert ut, og gjør at vi får lyst til å fråtse i friske grønnsaker!
De vegetariske variantene kalles ofte for «Buddha Bowls», og skal inneholde fem forskjellige deler som til sammen gir en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer.
Hvis du har preppet litt i forkant har du et fristende, sunt og mettende måltid på bordet i løpet av få minutter.
Lag en base i skålen med gryn, ris e.l:
• Steamet fullkornsris
• Quinoa
• Bulgur
• Hirse
1. Korn
Tips!
Hvis du lager en stor porsjon, har du nok til flere runder, og du kan lage en bowl på null komma niks.
2. Grønnsaker
Kombiner flere grønnsaker for å få en spennende miks av farger og teksturer. Her kan du for eksempel blande rå, stekte og bakte grønnsaker:
• Agurk
• Tomat
• Paprika
• Kål
• Stekt sopp
• Bakt søtpotet
• Steamet brokkoli
• Gulrot
• Sukkererter
• Vårløk
• Reddiker
• Beter
• Små og store salatblader
Tips!
Skjær lange skiver med agurk som du ruller sammen og danderer i skålen

3. Protein
For å gjøre retten mer mettende kan du tilsette proteiner i form av tofu, bønner e.l:
• Tofu
• Hardkokt egg
• Brune eller hvite bønner
• Linser
• Edamamebønner
• Falafel

4. Dressing
Tørre grønnsaker er ikke så spennende, så du trenger en digg dressing som tilfører masse smak til bowlen:
• Tahini med sitron og olivenolje
• Urtedressing
• Tzatziki
• Vinaigrette med chili og lime

5. Topping
Avslutt med det lille ekstra:
• Hummus
• Ristede pinjekjerner
• Hakkede pistasje, cashew eller peanøtter
• Sesamfrø
• Gresskarkjerner
• Spirer
• Syltet rødløk
• Hakkede urter
Regnbue-bowl
Du trenger:
• Bulgur med gurkemeie
• Squash i strimler
• Revet gulrot
• Revet ferdigkokt rødbete
• Avocado skjært i skiver
• Kokte edamamebønner
• Hummus
Slik lager du tahini-dressing
Du trenger:
• To hvitløksfedd, finhakket
• 5 ss tahini
• Salt og pepper
• Saften av 1 sitron
• 2-3 ss vann
Visp sammen finhakket hvitløk, sitronsaft, tahini og vann til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Salater fra Ferdig Preppa er ferdig kuttet og vasket, slik at du kan ha de rett i bowlen. Du finner et stort utvalg av forskjellige salattyper i kjøledisken hos REMA 1000.
Falafel-bowl
Du trenger:
• Kokt quinoa
• Spirer
• Avocado i skiver
• Agurk i skiver
• Revet gulrot
• Ruccola
• Cherrytomater
• Falafel
• Spirer
• Syltet rødløk
• Tzatziki
Slik lager du syltet rødløk
Du trenger:
2 rødløk
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,5 dl lys eddik
1 ts hele pepperkorn
Slik gjør du:
Kok opp vann, eddik og sukker i en gryte til sukkeret løser seg opp. Ha oppi løken og pepperkorn, kok opp, og avkjøl.
Løken med lake kan oppbevares i et glass i kjøleskapet i et par uker, og passer utmerket som tilbehør i både salater, burgere og taco.

Les også
Scroll videre for å lese oppskriftene!


Ananassalsa
1.
Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.
2.
Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.
3.
La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.
4.
Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.
5.
La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme
6.
Spis med skje og kos deg gløgg!