Natural foods, Nature, Plant, Font, Line, Fruit

– Hver gang vi feirer, lager vi dette

Det er to ting familien Bøe Hosen trenger før sommerens store fest.

Pavlova og bær. Masse bær.

Vi møter familien Bøe Hosen over den bugnende bær-disken på REMA 1000 i Trondheim.

– Vi skal hjem og prøvebake pavlova før sommerfesten. Vi pleier alltid å prøvebake noen helger i forveien, sånn for sikkerhets skyld, smiler Kristina.  

– Øvelse gjør mester og vi vil jo at det skal bli heeeelt perfekt, sier hun mens hun finner frem til tre kurver med store og fine jordbær.

Thea (3) sitter i handlekurven og tar ansvaret for å fylle opp med både blåbær og bringbær. Nok til alle.

Kristin forteller at pavlova er blitt en slags familietradisjon.

Ingen fest uten

– Hver gang vi feirer noe, lager vi pavlova. Bryllup, dåp og bursdager, sier hun. Det er ikke så rart at denne kremete favoritten er blitt en fast gjenganger. Det er nemlig den som forsvinner først av alt på bordet. Alltid.

Sjekk lenger ned for hele pavlova-oppskriften.

Lurer du noen ganger på hva de andre kundene skal lage når de kommer hjem?

Blir det middag, dessert, smoothie eller en fruktig kake? Caroline Johansen blir med tilfeldige REMA 1000-kunder hjem for å se hva de tilbereder med det de henter med seg fra frukt- og grøntdisken.

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Orange
Saba banana, Head, Fruit, Crescent
Natural foods, Food, Fruit, Liquid, Gesture, Apple
Natural foods, Plant, Fruit, Gesture

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Product, Sleeve, Rectangle, Font
Mixing bowl, Food, Tableware, Table, Dishware, Plate, Window, Recipe, Ingredient, Kitchen

– I år skal vi ha en del venner, familie og det kommer også masse barn. Derfor lager jeg like gjerne dobbel oppskrift, sier Kristina. Hun sverger til ferdigbunn fra butikken. Da sparer hun tid, men får også et sikkert resultat.

Viktig med riktig konsistens

– Med ferdig pavlovabunn så opplever jeg at konsistensen alltid blir perfekt. Det hender jeg lager den fra bunnen av også, men da er det en liten risiko på at den blir bittelitt for seig slik at den er vanskelig å skjære gjennom.

– Når pavlova-bunnen er klar, smører vi over med et tjukt lag med krem, som jeg visper med littegran sukker. Kremen blander jeg forsiktig med vaniljekrem, så blir den helt fantastisk.

Thea får hjelpe til med å pynte med bær. Da er det store saftige blåbær, bringebær og jordbær som gjelder.

– På 17. mai kan det hende at bærene får form og farge etter det norske flagget. Med blåbær, jordbær og den hvite kremen, forteller Kristina.

– Og så rikelig med raspet mørk sjokolade på toppen, legger hun til.

Cutting board, Mixing bowl, Food, Table, Tableware, Dishware, Fruit, Ingredient, Recipe, Berry

Slik lager familien Bøe Hosen pavlova

Bunn
1 pose ferdig pavlova marengs
3 dl vann

Topping 
6 dl kremfløte
6 dl vaniljekrem
1 pk blåbær
1 pk bringebær
1 pk jordbær
Mørk kokesjokolade, raspet

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 140°C varmluft. Tøm posenes innhold i bakebollen og bland inn vann. Pisk kraftig i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. Ta frem to stekebrett og dekk med bakepapir. Hell halvparten av marengsen på hvert stekebrett og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Sørg for at de er cirka like store.
  3. Sett de to stekebrettene på hver sin rille i ovnen og stek i 60 minutter. Har du varmluft på komfyren din, kan du steke begge samtidig. Hvis ikke, må du bake de separat. Når bunnene er sprø i midten kan du ta de ut og la de avkjøle.
  4. Pisk fløten og litt sukker til krem. Rør vaniljekremen myk og vend den forsiktig inn i kremen. Vend veldig forsiktig. Husk at kremen skal være luftig.
  5. Pynt med blåbær, jordbær og bringebær. Og selvsagt raspet sjokolade.
Food, Cuisine, Recipe, Tableware, Kitchen, Dish, Countertop
Rectangle

Pavlova er populært. Bør du doble oppskriften?

Natural foods, Food, Tableware, Ingredient, Dishware, Fruit, Plate, Recipe, Strawberry, Strawberries

Pavlova med hvit sjokoladekrem

Se oppskriften

Vil du gi pavlovaen en kreativ vri?

Kanskje du skal overraske gjestene dine med en litt annerledes pavlova? Her har du fire varianter som kan glede enhver gane.

Natural foods, Food, Plant, Ingredient, Recipe, Fruit, Tableware

Pavlova med vaniljekrem og bær

Se oppskriften

Kitchen utensil, Tableware, Food, Dishware, Flower, Ingredient, Recipe, Plate, Orange, Fruit

Pavlova med myntekrem og bær

Se oppskriften

Food, Tableware, Dishware, Plate, Strawberry, Recipe, Ingredient, Strawberries, Fruit, Cake

Pavlova med bær og chantillykrem

Se oppskriften

Cookies        Personvern

Natural foods, Food, Tire, Fruit, Ingredient, Rangpur, Green, Product, Orange, Clementine

Ananassalsa

1.

Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.  

2.

Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.

3.

La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.

4.

Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.

5.

La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme

6.

Spis med skje og kos deg gløgg!