Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Vi ble med familien Eskeland hjem på grill

Sunt og digg på grillen

Lurer du noen ganger på hva andre familier skal lage når de kommer hjem fra butikken? Vi ble med familien Eskeland for å grille på terrassen.

Product, Sleeve, Rectangle, Font
Orange
Natural foods, Food, Fruit, Liquid, Gesture, Apple
Natural foods, Plant, Fruit, Gesture
Saba banana, Head, Fruit, Crescent
Natural foods, Nature, Plant, Font, Line, Fruit

Vår programleder Caroline Johansen har fått i oppdrag å bli noen av REMA 1000s kunder hjem.

Spørsmålet vårt er; hva skjer med den deilige frukten og grønnsakene på landets mange kjøkkenbenker?

Først ut er familien Eskeland fra Oslo. Caroline møtte dem på REMA 1000 i Signaturgården.

– Vi setter alltid i gang grillen så tidlig som mulig, forteller Astrid Eskeland. Hun legger til at grill er utrolig enkelt, kjapt og effektivt, og resultatet blir alltid godt. Og ikke minst sunt om man velger de rette råvarene.

Blir det middag, dessert, smoothie eller en fruktig kake?

Caroline Johansen blir med tilfeldige REMA 1000-kunder hjem for å se hva de tilbereder med det de henter med seg fra frukt- og grøntdisken.

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Orange
Saba banana, Head, Fruit, Crescent
Natural foods, Food, Fruit, Liquid, Gesture, Apple
Natural foods, Plant, Fruit, Gesture

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Product, Sleeve, Rectangle, Font

– Mange tenker det bare skal være pølser og kjøttmat på grillen, men hos oss er det faktisk aller mest frukt og grønnsaker. Litt sødme og friskhet gjør seg veldig godt med grillmat, forteller hun mens hun putter en svær vannmelon oppi handlekurven.

I tillegg har hun også tatt med seg en fersk, deilig ananas, lime, søte paprikaer og en pakke med ferske, knallrøde chillier.

– Jeg har en veldig spennende ananassalsa på lur. Den er så utrolig digg. Alle liker den, sier hun.  

Nå, la oss bli med familien hjem og se hvilke lure tips de har på lur.

Ananassalsa

Massér limen for å få ut mer saft.

Denne søte og spicy salsaen er nydelig til nesten all grillmat. Og veldig lett å lage. Griller du skivene med fersk ananas før du kutter den i salaten, får den en helt nydelig smak. Astrid pensler skivene med honning som gir en deilig karamelisert overflate.


Du trenger:

1 stk. frisk ananas, skivet og penslet med honning.
1 rød chili (juster selv etter ønsket styrke)
Èn halv rødløk
1 potte frisk koriander
3 ss olivenolje
Saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Fersk vannmelon er vilt godt på varme sommerdager. Men visste at du også kan bruke vannmelon som er friskt innslag til grillmat? Strø på litt salt og legg dem kjapt på grillen. Du kan også klemme noen dråper lime over. La dem kjøle seg litt før du legger over fersk fetaost.

– Noen blader med mynte gjør seg også godt, sier Astrid


Du trenger:

1 vannmelon
Fetaost
Ferske mynteblader
Lime
Havsalt og pepper

Grillet vannmelon med lime

Paprika på grillen

Legg hele paprikaer på grillen. Velg gjerne de lange, søte paprikaene. Pensle dem med olivenolje, dryss over litt salt. Når de er blitt møre og fine, er de klare for servering.


Du trenger:

Spisspaprika
Olivenolje
Salt

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?

Cookies        Personvern

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Natural foods, Nature, Plant, Font, Line, Fruit
Natural foods, Food, Tire, Fruit, Ingredient, Rangpur, Green, Product, Orange, Clementine

Ananassalsa

1.

Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.  

2.

Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.

3.

La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.

4.

Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.

5.

La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme

6.

Spis med skje og kos deg gløgg!