Frokost på sengen
Gled noen med
Det finnes nesten ingen dårlige anledninger for å servere frokost på sengen til noen du er glad i. Her er oppskriften på en alle tiders morgen!
Er du nyforelska? Feirer du jubileum?
Skal mammaen i familien få litt ekstra oppmerksomhet?
Med disse deilige bringebærmuffinsene gir du noen en lang, søt og deilig start på dagen.
Slenger du på et håndskrevet kort og stearinlys i tillegg, er du sikret suksess.
Dette må til:
• En litt tidlig vekkerklokke
• En bukett med blomster fra REMA 1000
• Et stearinlys
• Nestekjærlighet
• Favorittkopp med te eller kaffe
Og ikke minst, muffinsene:
• Mel
• Olje
• Bringebær
• Bakepulver
• Natron
• Sukker
• Kefir
• Vaniljeessens
• Egg
Og så var det kremen, da:
• Fløte
• Melis
• Bringebær
Slik begynner du:
• En litt tidlig vekkerklokke
• En bukett med blomster fra REMA 1000
• Et stearinlys
• Nestekjærlighet
• Favorittkopp med te eller kaffe

Og her er muffinsen:
• 150 gram sukker
• 1 egg, romtemperert
• 60 gram nøytral olje
• 1 ss vaniljeekstrakt
• 300 gram kefir
• 200 gram hvetemel
• ½ ts bakepulver
• ½ ts natron
• ½ ts salt
• 175 gram bringebær + 3 ss mel
• 12 bringebær til pynt

- Varm ovnen til 175 grader og gjør klar en panne med 12 muffinsformer.
- Visp sammen sukker, egg, olje, vanilje, kefir i en bolle til det blir en glatt blanding.
- Bland sammen bakepulver, natron og salt og rør det forsiktig inn i den våte blandingen. Pass på å ikke røre mer enn nødvendig, da risikerer du at muffinsene blir kompakte!
- Strø mel over bringebærene og vend dem forsiktig inn i røren, pass på så du ikke «sprekker» dem.
- Fyll røren muffinsformene og stek i 18-22 minutter.

Tips!
For å unngå at bærene synker ned i bunnen av kakene, kan du vende dem forsiktig i hvetemel før du har dem i røren.
Og så var det kremen, da:
• 1 pakke kremfløte
• En håndfull bringebær
• 1 ss sukker (eller mer hvis du vil ha den søtere)

Slik gjør du:
Visp kremfløten med sukker til en luftig krem og bland inn bringebærene.
Pynt muffinsene med krem og friske bær.
Selv om bringebær er i sesong på sensommeren, er det mulig å kjøpe bringebær i butikken hele året rundt.
Flere frokosttips:
Frokostvanene varierer fra person til person. Noen ønsker kun en kruttsterk kopp med kaffe, mens andre gjerne ser for seg et koldtbord.
Her er noen enkle oppskrifter du kan bruke som inspirasjon til din frokost på sengen-overraskelse!


Havregrøt med bær
Topp grøten med det du liker av bær, nøtter og frukt!
Chiapudding med bær og mandler
I denne oppskriften har vi laget
chiapudding med bær og mandler.

Oppskrifter på smoothie bowls
En fargerik smoothie bowl er perfekt å lage til frokost, lunsj eller som dessert.
Skal du feire utendørs?

Slik baker du eple med kesam på bålet!
Enten du skal på en lang eller kort tur, på ski eller til fots, er det alltid populært når du steller i stand et skikkelig bål i rastepausen. Noen medbragte vedkubber og en fyrstikkeske kan være nok til å heve turgleden fra god til bedre!
Samtidig er bålet også et kjempeegnet sted for tilberedning av mat. Vi er allerede kjent med grilling av pølser og marshmallows, men har du noen gang forsøkt deg på en bakt eple på bålet? Litt grønnere, litt sunnere, og litt mer spennende!
Les også

Norske
fruktvaner
Vi spurte REMA 1000s kunder om
deres fruktvaner

Slik bruker du karse
Slik bruker du karse
Karse er kjent for de fleste. Karse smaker vel så godt på brødskiva som i gryteretter. Den er perfekt som smaksetter i rømmedressinger, dipper og i wok. For mest smak, ha i karsen i slutten av koketiden om den tilsettes i varme retter.
Smak: Karse har en pepperaktig smak.
Hvordan brukes karse: Brukes som den er. Kan også hakkes opp.
Rips med råkrem
Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.
Du trenger:
3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips
Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.
Påskeappelsin med sjokolade
Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette
Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.
Rydd plass til grønnsakene på grillen
Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.