
Sverger til melon flere ganger i uken
– Jeg elsker melon, sier Leon (7), som synes det er viktig at den skjæres så fint som mulig.
– Meloner er ikke bare forfriskende og tørsteslukkende på varme sommerdager. De gjør også salater mer spennende og smakfulle, forteller mamma Silje.
I dag er det nemlig melonsalat som står på menyen til familien Fuglaas-Hahn.
På REMA 1000 Rosenborg i Trondheim møter de Caroline Johansen, som har invitert seg selv til familiens friske melonmåltid.
Hele familien trår til på kjøkkenet når reporteren kommer på besøk. Men er det sånn hver dag?
Se hvordan det gikk lenger ned
I dag er det nemlig melonsalat som står på menyen til familien Fuglaas-Hahn.
På REMA 1000 Rosenborg i Trondheim møter de Caroline Johansen, som har invitert seg selv til familiens friske melonmåltid.
Hele familien trår til på kjøkkenet når reporteren kommer på besøk. Men er det sånn hver dag?
Se hvordan det gikk lenger ned
Melon er ofte en viktig ingrediens når familien lager mat. Den søte og saftige frukten gjør seg alene som forrett, i salat eller som tilbehør. Full av sommerens beste smaker passer den til det meste.
Sjekk lenger ned for oppskrift på melonsalaten!
Lurer du noen ganger på hva de andre kundene skal lage når de kommer hjem?
Blir det middag, dessert, smoothie eller en fruktig kake? Caroline Johansen blir med tilfeldige REMA 1000-kunder hjem for å se hva de tilbereder med det de henter med seg fra frukt- og grøntdisken.
Scroll videre for å lese oppskriftene!





Scroll videre for å lese oppskriftene!


Søtt og salt
– Å bruke vannmelon i salater har blitt en klassiker. Sammen med salt spekeskinke er den helt fantastisk, sier Silje.
Siden melon er en populær ingrediens som smaker godt og som barna på 3, 7 og 15 år liker, er det også enklere å motivere barna til å delta i matlagingen.
– Spesielt om de får lov til å smake underveis, forteller Silje.
I tillegg til å lage melonsalat på sommeren, bruker familien også melon ved siden av grillmaten.
– Vi bruker melon som tilbehør til både kjøtt, kylling og pølser. Og så griller vi en del grønnsaker, og da maiskolber spesielt – det er ungenes favoritt, sier hun.
LES OGSÅ: Slik griller du grønnsakene


En fest i farger
– Andre melontyper vi liker i salaten, er honningmelon.
Silje bruker rødløk sammen med honningmelon. Fargen frisker opp enda mer og løksmaken er nydelig, mild og søt. Andre favoritter er mango, avokado, granateple, koriander og lime - en nydelig kombinasjon av flotte farger og friske smaker.
En perfekt kombinasjon av søtt, salt og syrlig. Her er det bare å eksperimentere.
Dette trenger du:
1 hel vannmelon
1 hel cantaloupe-melon
1 kurv jordbær
1 granateple
1 pose salatmix
Olivenolje
1 pk. Serranoskinke
Ristede brødskiver i ovnen eller på grillen
Fremgangsmåte
Skjær melonkjøttet i terninger og ha dem over i en bolle eller på at fat. Skyll jordbærene og del de i to. Rens granateplet, og ta ut kjernene. Bland salatmix, melon, jordbær og granateplekjerner, og vend i serranoskinken. Drypp over noen gode, rause dråper olivenolje.



Tips! Pensle litt olje på begge sider av brødskivene. Grill skivene på begge sider i til sammen 1-2 minutter, til de er gyllenbrune. Legg skivene på fat. Gni det varme brødet med hvitløksfedd, drypp olje over og smak til med salt og pepper. Server med en gang!
Fuglaas-Hahns melonsalat
Les også
Påskeappelsin med sjokolade
Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Sjekker frukten hele dagen
Frukt og grønt-ansvarlig Anne-Mette, er en av våre ansatte som bruker hvert ledige minutt på jobben på holde kvaliteten på absolutt toppnivå.

Vi ble med familien Eskeland hjem på grill
Hva skjer med all frukten og grønnsakene etter at de forlater REMA 1000? Vi bestemte oss for å bli med kundene våre hjem.
Har du lest disse?

Ananassalsa
1.
Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.
2.
Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.
3.
La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.
4.
Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.
5.
La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme
6.
Spis med skje og kos deg gløgg!