Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Vi ble med familien Eskeland hjem på grill

Grønne oppskrifter fra Grønne Folk

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Grønn mat er sunn mat. Og er det noen som tryller fram digg mat fra norske kvalitetsgrønnsaker, er det gjengen fra Frosta i Trøndelag.

I REMA er vi stolte over å kunne tilby fullverdige middager helt uten kjøtt. Spesielt når det smaker så godt som når kokken Bjørnar Buserud hos Grønne Folk disker opp med falafel bowl, grønn burger og hummuslompe med rotgrønnsaker.

Uansett om du kjøper Grønne Folks ferdige gryter, eller går for hamburgere, falafel eller hummus, er det kokken Bjørnar som står bak. Her får du hans oppskrifter på de tre sistnevnte. Med erfaring fra både kokke-NM og som kokk, soussjef og kjøkkensjef fra restauranter rundt om i landet, tenkte vi det var greit å gå rett til kilden. Det er nemlig han som står bak smakssammensetningene i alle Grønne Folk-produktene du finner i REMAs hyller.  

Falafel Bowl med ris og sesamolje

Dette trenger du:

Grønne Folk Falafel
Agurk
Paprika
Vårløk
Avokado
Tomat
Ris
Sesamolje
Soyasaus
Frisk koriander
Crispisalat
Majones
Rømme
Timian
Hvitløk
Salt
Pepper

Slik gjør du:

Kok risen i rikelig med vann i 9-11 minutter, skyll til kald i rennende vann. Smak til med sesamolje, soyasaus og frisk koriander. Legg i bunnen på en skål. Finkutt crispisalat og skyll i kaldt vann. Legg oppå risen. Kutt agurk, paprika, vårløk, avokado og tomat. Legg i rader på salaten. Bland majones, rømme, timian og hvitløk til en dressing. Smak til med salt og pepper. Topp med nystekte Grønne Folk Falafel.

Da Bjørnar sendte denne oppskriften, dro vi rett hjem og lagde den. Utrolig godt, og mettende på en lett og ledig måte. Snedig.

Dette trenger du:

Grønne Folk Burger
Mango
Chili
Løk
Sukker
Sitron
Chilimajones
Crispisalat
Vårløk
Burgerbrød

Slik gjør du:

Smelt sukker til det er lysebrunt. Ha i kuttet mango (fersk eller fryst), finkuttet chili etter smak og løk i små terninger. Kok raskt ned til det tykner med litt vann, smak til med sitronsaft og litt revet skall. Kutt crispisalat og legg i isvann. Vårløk i tynne ringer. Rist burgerbrødet til gyllent på begge sider, legg opp chilimajo, crispisalat og nystekt Grønne Folk-burger, toppet med mangochutney og kuttet vårløk.

Hamburger med mangochutney og chilimajo

Uansett om hvilken av Grønne Folks fire ulike hamburgere du velger, er dette en oppskrift som passer perfekt. Som Bjørnar sier: “Denne er universal til alle typer burgere. Du trenger litt trøkk i majoen til den søte chutneyen.”

Bakte norske rotgrønnsaker med hummus og lompe

Til denne kan du bruke både Grønne Folks hummus eller urtehummus. En digg og enkel hverdagsmiddag, som også kan erstatte tacoen på fredag.

Dette trenger du:

Grønne Folk-hummus
Sellerirot
Gulrot
Pastinakk
Persillerot
Løk
Kålrot
Rosmarin
Timian
Estragon
Hvitløk
Olje
Gressløk

Slik gjør du:

Kutt grønnsakene i passende størrelser, gjerne litt forskjellig. Båter, trekant, staver og så videre. Vend dem inn med med urter, hvitløk, salt, pepper og nøytral olje i en bolle. Bak i ovn til de har fått litt farge, og er myke og gode. Varm lompa litt i en tørr stekepanne til den blir god og varm. Smør på hummus, et godt lag. Topp med bakte grønnsaker og finkuttet gressløk.

Cookies        Personvern

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?