Kun noen minutter skiller dem i alderen, men liker de den samme rotfruktchipsen?

Familien tester:

Hjemmelaget rotfruktchips

Vi har fått vårt eget trillingpanel til å lage og teste chips av rotgrønnsaker.


Les dommen her!

Hjemme hos familien i Drammen er chips en favoritt. I dag skal trillingene Lucas, August og Ella prøve noe de aldri har gjort før, nemlig å lage hjemmelaget chips av rotgrønnsaker.

– Det ser jo ut som ekte potetgull, roper August (8) og holder opp en nyfritert potetskive.

– Hva er egentlig det der?, spør Ella (8), og holder opp en pastinakk.

– Pastinakk! Den gleder jeg meg mest til å smake, sier mamma Suzanne.

Hele familien er satt i sving: Suzanne passer på oljen, Lucas legger i gryta, August salter og Ella tørker. Etter kun noen minutter i gryta blir potetskivene til krøllete chipsflak, og de får en gylden farge.

Se hele oppskriften nederst i saken.

Gå til oppskrift:

Hvordan lage chips?

– Kan jeg få legge oppi gryta?, sier Lucas.

– Ja, men vær forsiktig, siden oljen er veldig varm, presiserer mamma Suzanne.

Lucas er i utgangspunktet litt skeptisk til grønnsaker fra før, og er nå veldig spent på om rotfruktchips kan bli godt.

Seks ulike rotgrønnsaker er dandert utover kjøkkenbenken i tynne skiver. De skal alle til pers i den varme gryta. Senere skal panelet bedømme snacksen etter utseende, smak og konsistens:

Gulbete
Choggiabete
Søtpotet
Rødbete
Potet
Pastinakk

Slik rangerte trillingene rotfruktchipsen:

•  Potet

•  Søtpotet

•  Pastinakk

•  Gulbete

•  Rødbete

•  Choggiabete

– Jeg syns poteten ser best ut, for den ser ut som helt vanlig potetgull, høres det fra kjøkkenet.

– Oi, den her var veldig kul, sier Ella om den polkastripete choggiabeten som har blitt et knasende chipsflak. Smaken var hun derimot ikke helt overbevist av.

– Det smakte kanskje litt mye grønnsak, sier åtteåringen.

Mamma Suzanne har funnet sin soleklare favoritt:

– Pastinakken var veldig god! Litt annerledes enn chips man kan kjøpe på butikken og overraskende digg!

Etter å ha smakt seg gjennom alle de ulike chipsene er barna samstemte om hva som er favoritten: Potetchipsen var best. Terningkast 6!

– Denne kunne vi ha solgt til folk i gata, foreslår August.

Pastinakkchipsen kom på en god andreplass, og scoret bra på både sprøhet og smak.

– Den var mye bedre enn jeg hadde trodd, sier den selverklærte grønnsaksskeptikeren Lucas. Barna synes betene ble litt rare på smaken og savnet litt mer knas og sprøhet. Disse variantene falt bedre i smak hos mamma Suzanne.

Familien er enige om at det var gøy å lage sin egen chips; – Dette var en morsom aktivitet å gjøre sammen, sier Suzanne.

Galiamelon

Galiamelonens fruktkjøtt er saftig, søtt og forfriskende. Som andre sukkermeloner, passer galia svært godt sammen med spekemat, fisk og salater.

Natural foods, Rectangle, Fruit, Plant, Font, Liquid, Handwriting

Norske
fruktvaner

Vi spurte REMA 1000s kunder om
deres fruktvaner


Leaf vegetable, Staple food, Plant, Ingredient

Slik bruker du karse

Slik bruker du karse

Karse er kjent for de fleste. Karse smaker vel så godt på brødskiva som i gryteretter. Den er perfekt som smaksetter i rømmedressinger, dipper og i wok. For mest smak, ha i karsen i slutten av koketiden om den tilsettes i varme retter.

Smak: Karse har en pepperaktig smak.

Hvordan brukes karse: Brukes som den er. Kan også hakkes opp.


Rips med råkrem

Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.

Du trenger:

3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips

Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.

Slik lager du rotfruktchips:

Velg de rotgrønnsakene du vil, men bruk gjerne de samme som trillingene brukte.

For inspirasjon kan du sjekke vår egen guide til rotgrønnsaker her.

Rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter), men du kan også bruke en ostehøvel eller en bred potetskreller.

La grønnsaksskivene tørke på papir før du friterer dem. Her er det om å gjøre å fjerne så mye vann som mulig!

Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.

Løft de gylne skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir.

Dryss over salt med det samme. Nydelig!

NB! Det kan være farlig å oppholde seg rundt den varme olje. Vær forsiktig, og ha en plan hvis det plutselig er ille ute. Et brannteppe, kjelelokk eller slukningsapparat bør ikke være langt unna.

Cookies        Personvern

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?