Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

Melon kan tjene som et naturlig midtpunkt - enten som forrett, middag eller dessert.

Stor guide:

MELON

Det blir selvsagt ikke feil å bare skjære den opp og nyte den som den er heller.

Foruten å være en god kilde til vitamin C, uansett hvilken type du velger, byr meloner på en sødme og saftighet som passer til både til skalldyr, kjøtt, is eller salater.

Her er en guide over melontypene du får kjøpt hos Rema 1000, hva de smaker og tips til hvordan du kan bruke dem. Husk at utvalget kan variere fra butikk til butikk og gjennom sesongene.

Vannmelon

Av meloner må vannmelonen være den største tørsteslukker. Den milde og søte vannmelonen har et sprøtt og saftig fruktkjøtt. Den smaker godt alene, men den er vel så god i en iskald smoothie, i salaten eller som et friskt innslag sammen med for eksempel grillet laks. Ja, hvorfor ikke grille selve vannmelonen også?

Hva med vannmelonsalat med fetaost?

Vannmelon og fetaost en utrolig god kombinasjon! Den søte melonen, mot en smakfull feta passer ypperlig sammen.

Slik gjør du:
Skjær løken i tynne skiver. Ha den i en skål og skvis over saften av den halve sitronen. Dette gjør at den skarpe løksmaken dempes litt. Del opp vannmelonen, skjær bort skallet og pirk ut steinene. Del fetaosten i terninger. Vend vannmelonen, rødløken og osten sammen i en serveringsbolle. Smak til med salt og pepper og pynt med friske basilikumblader.

Du trenger:

1 kg vannmelon
200 gram fetaost
½ rødløk
½ sitron
Frisk basilikum
Salt og pepper

Honningmelon

Honningmelonen har en mildere smak enn andre sukkermeloner. Den passer godt alene, sammen med gode spekeskinker eller til røkt kjøtt, fisk og krabbekjøtt. Honningmelonen smaker best og er friskest om den er litt avkjølt.

På varme sommerdager kan det kanskje friste med en smoothie?

Du trenger:

½ honningmelon
½ Cantaloupemelon
Saften av 1 lime
2 ss honning
1 neve isbiter
1 dl vann

Slik gjør du:

Rens melonene, del dem i terninger og putt de i en blender. Kjør på full hastighet til du får en jevn smoothie.

Seedless fruit, Sports equipment, Natural foods, Sweet lemon, Food, Plant, Rangpur, Citrus, Ingredient
Natural foods, Rectangle, Fruit, Plant, Font, Liquid, Handwriting

Hvilken
melon er
dette?

Vi inviterte REMA 1000s kunder på en uformell blindtest. Se hvordan det gikk...  

Cantaloupe

Cantaloupe er en sukkermelon kjent for sitt saftige, søte og oransje fruktkjøtt. Den passer best lett avkjølt, og kan nytes som den er – i salater eller til krydrede retter og kjøtt.

Den er også perfekt til en iskald sorbet:

Slik gjør du:

Mos fruktkjøttet til en hel melon sammen med 3 stivpiskede eggehviter, 2 ss honning og 1 ts vaniljesukker. Frys deretter blandingen. Server den sammen med friske bær, og du får en uimotståelig og frisk sommerdessert. Du kan også grave ut små melonkuler med en isskje, noe som ser flott ut i både salater og til vafler.

Denne grillsalaten smaker fantastisk på varme dager!

Galiamelon

Galiamelonens fruktkjøtt er saftig, søtt og forfriskende. Som andre sukkermeloner, passer galia svært godt sammen med spekemat, fisk og salater.

Du trenger:

125 gr laks
1 avokado
Salt og pepper
Olivenolje til steking
½ galiamelon
Saften av ½ sitron
Basilikum


Til dressingen trenger du:

3 ss gresk yoghurt
1 ts olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper


Slik går du frem:

Skjær laksen i små terninger, og stek den lett på grillen. Fisken skal bare så vidt gjennomstekes. Skjær avokado og melon i små terninger og bland inn sitronsaft. Vend i fisken og pynt med finhakket basilikum. Blant ingrediensene til dressingen, og smak den til med salt og pepper. Ha dressingen i en liten skål for seg.

Galiamelon

Galiamelonens fruktkjøtt er saftig, søtt og forfriskende. Som andre sukkermeloner, passer galia svært godt sammen med spekemat, fisk og salater.

Piel de sapo

Piel de Sapo er nydelig å spise som den er, og et perfekt tilskudd i salaten. Et saftig og svært smakfull kremhvitt fruktkjøtt som er like god naturell, som i matretter.

Overrask vennene dine med en Piel de Sapo gazpacho:

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Perfekt for hektiske dager – både enkelt å lage og veldig god.


Dette trenger du:

½ piel de sapo melon
1 dl eplejuice
Basilikum
4 skiver skiver parmaskinke
Litt salt og pepper
olivenolje

Slik gjør du det:

Del melonen i to, skjær av skallet og fjern frøene. Del deretter melonen i biter og legg bitene i en blender. Tilsett eplejuice, basilikum, krydre med pepper og salt og blend til du får en flytende konsistens. Suppen bør avkjøles i kjøleskapet i 1 time. Server suppen i små boller, toppet med parmaskinke i strimler og basilikumblader. Smak til med litt pepper og olivenolje.
Rips med råkrem

Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.

Du trenger:

3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips

Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?

Cookies        Personvern