Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

På bålet:
Bakte epler og potet

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Det blir alltid litt ekstra turglede med et bål på rasteplassen, enten det er sommer eller vinter.

Med litt tålmodighet kan du også lage en skikkelig god og næringsrik turlunsj!

 Slik imponerer du med bakt potet og epledessert på det varme turbålet!

Ut på tur – mett og fornøyd

Enten du skal på en lang eller kort tur, på ski eller til fots, er det alltid populært når du steller i stand et skikkelig bål i rastepausen. Noen medbragte vedkubber og en fyrstikkeske kan være nok til å heve turgleden fra god til bedre! 

Samtidig er bålet også et kjempeegnet sted for tilberedning av mat. Vi er allerede kjent med grilling av pølser og marshmallows, men har du noen gang forsøkt deg på en bakt potet på bålet? Litt grønnere, litt sunnere, og litt mer spennende!

Med enkel forberedelse blir din neste bål-rast en vinner i familien eller vennegjengen. 

Husk: I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Sjekk hvilke regler som gjelder i din kommune.

Det glør, det glør

Det er ingen store hemmeligheter bak en bakt potet. Ta med deg noen aluminiumspakkede poteter, og det tilbehøret du ønsker med på tur. Fyr opp et bål, og vent til bålet har avgitt nok kull og glør så du får en brennhet varmegrop rundt kubbene. 

Du kan bruke både vanlig potet og søtpotet til denne retten. Søtpoteten har en deilig, søt smak, og tar i tillegg litt mindre tid å bake – grunnet den avlange og litt tynnere formen. 

Legg potetene i varmen, men forsøk å hold dem unna flammene. Da sikrer du en jevn og god baking i kontrollert temperatur. 
Husk: Ta med en klype eller egnet bestikk for å snu på poteten underveis i prosessen.

Avhengig av potetstørrelsen skal den ligge i bålet fra 60-90 minutter

Food, Recipe, Ingredient, Cuisine, Dish

Dette trenger du:

 • Bakt søtpotet
 • Cheddar
 • Rømme
 • Smør
 • Salsa
 • Mais
 • Vårløk
Potet med garnityr bakt potet på bålet

Tips: Hvis du ikke har planer om å bruke mange timer på rastepausen, kan du bake potetene dine i ovnen hjemme på forhånd. Da forkorter du baketiden, samtidig som du ikke mister noe av den gode smaken. Husk at du også kan lage denne retten på en bålpanne hvis du er så heldig å ha det på tunet eller terrassen! 

Når poteten er ferdig bakt kan du legge på det du måtte ønske av garnityr. Vi ønsket oss en klassisk, bakt potet, dandert med mais, rømme, cheddar og smør. Det er også veldig digg med ferdigkuttet vårløk og salsa på toppen!


Luggage and bags, Yellow, Wood, Bag

Småsulten?

Som en liten tursnack anbefaler vi Ferdig Preppa lakrisdadler. Enkle å ta med seg i sekken, og utrolig gode på smak!

Småsulten?

Som en liten tursnack anbefaler vi Ferdig Preppa lakrisdadler. Enkle å ta med seg i sekken, og utrolig gode på smak!

Lest denne?

Slik lager du deilig sjokoladeappelsin på bålet!

Tid for dessert

Er det mer plass i magen, har vi et kjempeforslag til en dessert! Selvfølgelig er det også lov til å kun lage desserten!

Ta med deg epler (fjern kjernehusene hjemme) og aliminiumsfolie ut på tur. Fyll eplene med smør, sukker og kanel før du pakker dem inn i dobbel folie. Legg dem på bålet i omtrent et kvarter. Med litt vaniljekesam på toppen før servering har du en lun og deilig dessert!. Husk at eplene er glovarme, så bruk en klype når du plukker dem fra bålet.

Dette trenger du:

 • Røde epler
 • Kanel
 • Sukker
 • Smør
 • Vaniljekesam

Cookies        Personvern