Slik imponerer du med bakt potet og epledessert på det varme turbålet!

Ut på tur – mett og fornøyd
Enten du skal på en lang eller kort tur, på ski eller til fots, er det alltid populært når du steller i stand et skikkelig bål i rastepausen. Noen medbragte vedkubber og en fyrstikkeske kan være nok til å heve turgleden fra god til bedre!
Samtidig er bålet også et kjempeegnet sted for tilberedning av mat. Vi er allerede kjent med grilling av pølser og marshmallows, men har du noen gang forsøkt deg på en bakt potet på bålet? Litt grønnere, litt sunnere, og litt mer spennende!
Med enkel forberedelse blir din neste bål-rast en vinner i familien eller vennegjengen.



Husk: I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Sjekk hvilke regler som gjelder i din kommune.
Det glør, det glør
Det er ingen store hemmeligheter bak en bakt potet. Ta med deg noen aluminiumspakkede poteter, og det tilbehøret du ønsker med på tur. Fyr opp et bål, og vent til bålet har avgitt nok kull og glør så du får en brennhet varmegrop rundt kubbene.
Du kan bruke både vanlig potet og søtpotet til denne retten. Søtpoteten har en deilig, søt smak, og tar i tillegg litt mindre tid å bake – grunnet den avlange og litt tynnere formen.
Legg potetene i varmen, men forsøk å hold dem unna flammene. Da sikrer du en jevn og god baking i kontrollert temperatur.
Husk: Ta med en klype eller egnet bestikk for å snu på poteten underveis i prosessen.
Avhengig av potetstørrelsen skal den ligge i bålet fra 60-90 minutter



Dette trenger du:
- Bakt søtpotet
- Cheddar
- Rømme
- Smør
- Salsa
- Mais
- Vårløk




Tips: Hvis du ikke har planer om å bruke mange timer på rastepausen, kan du bake potetene dine i ovnen hjemme på forhånd. Da forkorter du baketiden, samtidig som du ikke mister noe av den gode smaken. Husk at du også kan lage denne retten på en bålpanne hvis du er så heldig å ha det på tunet eller terrassen!
Når poteten er ferdig bakt kan du legge på det du måtte ønske av garnityr. Vi ønsket oss en klassisk, bakt potet, dandert med mais, rømme, cheddar og smør. Det er også veldig digg med ferdigkuttet vårløk og salsa på toppen!

Småsulten?
Som en liten tursnack anbefaler vi Ferdig Preppa lakrisdadler. Enkle å ta med seg i sekken, og utrolig gode på smak!


Småsulten?
Som en liten tursnack anbefaler vi Ferdig Preppa lakrisdadler. Enkle å ta med seg i sekken, og utrolig gode på smak!
Lest denne?
Slik lager du deilig sjokoladeappelsin på bålet!
Tid for dessert
Er det mer plass i magen, har vi et kjempeforslag til en dessert! Selvfølgelig er det også lov til å kun lage desserten!
Ta med deg epler (fjern kjernehusene hjemme) og aliminiumsfolie ut på tur. Fyll eplene med smør, sukker og kanel før du pakker dem inn i dobbel folie. Legg dem på bålet i omtrent et kvarter. Med litt vaniljekesam på toppen før servering har du en lun og deilig dessert!. Husk at eplene er glovarme, så bruk en klype når du plukker dem fra bålet.
Dette trenger du:
- Røde epler
- Kanel
- Sukker
- Smør
- Vaniljekesam



