Pannekaker med hemmelige grønnsaker
Har du en liten eller stor grønnsaksskeptiker i familien? Med disse fargerike pannekakene blir det morsommere å spise grønnsaker.
I tillegg smaker de utrolig godt, og er enkle og raske å lage.
Rosa frokostpannekaker
Disse sunne og enkle pannekakene lager du raskt med kjøkkenmaskin eller blender. De eneste ingrediensene du trenger er havregryn, bakepulver, egg, modne bananer og kokte rødbeter.
Både bananer og rødbeter har mye naturlig sødme i seg, så du trenger ikke å tilsette sukker, men ha gjerne i litt kanel eller kardemomme for å runde av smaken. Pannekakene har en mild smak som barna kommer til å elske!

Ingredienser:
• 1 moden banan
• 1 dl havregryn
• 1 kokt rødbete, revet
• 1 egg
• ¼ ts kanel
• 1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender.
2. Varm en panne med litt olje eller smør og stek pannekakene på lav varme i et par minutter på hver side.
Forslag til topping:
• Bananskiver
• Friske bær
• Vaniljekesam
• Honning
• Smør
Sunne spinatpannekaker
Er familien glad i pannekaker til middag? Da kan det være gøy å prøve noe annet enn den klassiske varianten med syltetøy eller bacon.
Disse knallgrønne pannekakene er stappfulle med sunn spinat, og er laget med speltmel for å gjøre de litt mer næringsrike.
Spinatpannekanene passer best med salt tilbehør, og er perfekte til brunsj eller middag.

Ingredienser:
• 2 dl melk
• 100 gram fersk spinat
• 1 egg
• 150 gram hvetemel
• 70 gram speltmel
• ¼ ts kanel
• 1/2 ts bakepulver
• Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Vask og rens spinaten og bland den med melken i en kjøkkenmaskin eller blender.
2. Ha i egg, mel, salt og pepper, og bland godt sammen.
3. La røren hvile i ca. 15 minutter før du steker pannekakene i en panne på lav til medium varme, 1-2 minutter på hver side.
Forslag til topping:
• Fetaost
• Avocado i skiver
• Reddiker i skiver
• Spirer
• Chutney
Les også
Scroll videre for å lese oppskriftene!


Ananassalsa
1.
Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.
2.
Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.
3.
La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.
4.
Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.
5.
La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme
6.
Spis med skje og kos deg gløgg!