Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

– Vi skal nå det målet!

Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Innen 2030 skal all emballasje fra egne merkevarer være sirkulær og klimanøytral.Men hvordan ligger vi an?

– Vi skal nå det målet!

REMA kutter plastforbruket sitt drastisk hvert år. I 2021 har vi kuttet 205 tonn plast.

Se hvilke endringer vi har gjort for å begrense vårt fotavtrykk.

– Ta for eksempel agurken. En agurk uten plastemballasje holder seg fersk i cirka tre dager. Med plasten rundt er den fint spiselig i over to uker. I det store regnestykket prioriteres matsvinn fremfor plastbruk for et miljømessig plussresultat, sier Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000.

Å emballere mat er et eget fag. I REMA 1000 er vi svært opptatt av høy kvalitet på våre råvarer. Samtidig skal vi tilby trygg og sikker mat på en ansvarlig måte. Det betyr at gjør kontinuerlige vurderinger knyttet til forholdene mellom kvalitet, matsikkerhet og ansvar når vi jobber med emballasje.

Frukt- og grøntdisken er den avdelingen i butikkene våre som stiller høyest krav til kvalitet på varene, fordi vi alltid ønsker å tilby kundene våre frisk og fristende produkter. De siste årene har vi jobbet hardt for å begrense plastbruken. Der vi ser at det ikke er behov for plastemballasje, fjerner vi den eller erstatter den med et mer bærekraftig alternativ. Samtidig er plasten et utrolig nyttig produkt når det kommer til holdbarhet.

Smile, Customer
Miljø, matsikkerhet og kvalitet

Hun jobber hver dag for å finne de beste løsningene som sikrer holdbarhet og samtidig begrenser unødvendig emballasje. Målet er at all emballasje fra egne merkevarer skal være klimanøytral og sirkulær innen 2030.

– Og vi skal nå det målet! Frukt- og grøntavdelingen har gjennomgått det største plastløftet siden 2018, der vi har kuttet over 1300 tonn plast. Nå fortsetter vi det gode arbeidet frem mot 2030, sier hun.

Avokadoene våre blir emballert uten plast!

Disse produktene har vi redusert plast på:

Avokado

Mango

Blåbær

Epler

Snacksgulrot

Disse produktene har vi nylig redusert plast på:

  • Avokado
  • Mango
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Epler
  • Snacksgulrot

– Alle fortjener gode råvarer

Frukt og grønnsaker inneholder mye vann, og trenger fuktigheten for å holde seg ferskt og friskt. Ofte kan det også ta lengre tid fra en vare høstes før den er i butikk. Derfor brukes plasten for å bevare varene mest mulig, slik at du skal slippe å kjøpe og potensielt kaste dårlig mat.

– Vi skal hjelpe nordmenn med å ta gode valg, for alle fortjener gode råvarer. Derfor er vi nødt til å bruke plast der det er helt nødvendig for matsikkerhet og holdbarhet. Fordelen er at mer og mer av den plasten vi bruker er egnet for gjenvinning til ny plastråvare, sier Våge.

I 2021 kuttet REMA over 205 tonn plast!

Siden 2018 har vi kuttet over 1356 tonn plast!

Det finnes derimot regler som gjør at plastemballasje i sin helhet ikke kan bestå av kun resirkulert plast. Det er grunnen til at du ser produkter med «Laget med 80 % resirkulert emballasje» skrevet på emballasjen. For å imøtekomme de strenge kravene vil det som regel inkluderes noe jomfruelig plast, som er det vi kaller ny plast. Det er fordi den plasten inneholder egenskaper som ivaretar matsikkerheten.

– Vi har jevnlige møter internt, og har også løpende møter med våre folk i BAMA. Vi finner nye, gode løsninger hele tiden. Sammen er vi innstilte på å finne den perfekte balansegangen mellom matsikkerhet, miljø og kvalitet, avslutter Våge.

Store deler av bærutvalget hos REMA 1000 er hovedsakelig emballert i papp.

EPLER I PAPP

Epler fra Pink Lady gikk i 2021 over til kun å leveres i pappemballasje. Den estimerte plastbesparelsen ved å pakke i 100 % papp er på 7,4 tonn. Den nye pakken har også redusert CO2-utslipp med 17% sammenlignet med tidligere emballasje.

JUICE I RESIRKULERT PLAST

All emballasje på våre egne juice-produkter kommer i 100 % resirkulert plast. Den nye emballasjen sparer oss for 251 tonn ny plast årlig, samtidig som det reduserer CO2-utslippet med hele 40 %.

GRØNNE FOLK RESIRKULERT

Vi estimerer å spare 7,1 tonn plast årlig på våre produkter fra Grønne Folk. Den nye emballasjen består av ca. 72 % resirkulert materiale og er beregnet til å tåle mikro-ovn og temperaturer opp til 220 grader i ovn.

Cookies        Personvern