Vi ble med familien Eskeland hjem på grill

Lag en fest av godsakene du finner i frukt og grønt-disken!

Salat er lett å lage og smaker godt til alt du måtte finne på å legge på grillen. På varme, late sommerdager funker de også som et fullgodt måltid i seg selv.

Product, Sleeve, Rectangle, Font
Orange
Natural foods, Food, Fruit, Liquid, Gesture, Apple
Natural foods, Plant, Fruit, Gesture
Saba banana, Head, Fruit, Crescent

Blander du inn sesongens frukt og bær - spesielt jordbær og bringebær, får du en frisk og sommerlig salat. De søte og friske bærene passer også utrolig godt sammen med en skvett god olivenolje, litt balsamico og litt knust pepper. Ikke glem å bruke urter som basilikum, dill eller sitronmelisse.

Det er et hav av muligheter for å lage din helt egen salatfest i sommer.

Her har du noen oppskrifter til inspirasjon. Husk: Det er lov å leke med ingrediensene og justere etter egen smak.

Fines herbes, Natural foods, Leaf vegetable, Food, Plant, Ingredient, Recipe, Strawberries, Liquid, Dish

Sommersalat med jordbær

Deilig og lekker salat som det smaker sommer av.


Du trenger:

200 gr spinat
1 agurk
500 gr jordbær (ca 1 kurv)
2 avokado
200 gr fetaost
1 pk rista pinjekjerner
Grovkvernet pepper
Balsamico til topping (valgfritt)

Slik gjør du:

Skyll spinaten og kutt stilkene. Del deretter agurk i tynne skiver og jordbærene i to. Fetaosten og avokadoen kan du dele i skiver, eller terninger. Bland alle ingrediensene i en stor serveringsbolle og smak til med grovkvernet pepper. Topp salaten med ristede pinjekjerner.

Rett før servering kan du toppe salaten med dråper av balsamico.

Klassisk tomatsalat

En klassisk tomatsalat kan du enkelt gjøre om til en gresk vinner med fetaost, eller en italiensk klassiker med fersk mozzarella.


Du trenger:

1 beger rød cherrytomat
1 beger gul cherrytomat
1  rødløk
2 hvitløksfedd
½ potte frisk basilikum
2 ts olivenolje
Saften av ½ sitron
Salt og pepper

Slik gjør du:

Del cherrytomatene i to, finhakk rødløk og hvitløk. Bland sammen. Deretter blander du inn finhakket basilikum, olivenolje, presset sitron, salt og pepper.

Rett før servering kan du toppe salaten med dråper av balsamico.

Blomkål og persillesalat

 - en mild og god salat som passer godt til mat som smaker mye.


Du trenger:

1 blomkål
1 rødløk
1 bunt bladpersille

Dressing:

2 ss eplecidereddik
2 ss sukker
Ca 2 dl majones

Slik gjør du:

Vask, rens og kutt blomkål i små buketter. Finhakk rødløk og bladpersille. Bland majones, eplecidereddik og sukker i en bolle. Vend majonesblandingen sammen med blomkålen, bladpersillen, og rødløken.

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?

Her får du en smaksbombe fra Asia. Nudlene gjør denne så fyldig at du kan nyte den som et måltid alene. Kombiner den gjerne med noen ingefær-marinerte scampireker eller satay-kylling fra grillen.  

Du trenger:

200 gr risnudler
200 gr grønnkål
3 gulrøtter
2 paprika, gjerne en gul og en rød
4 vårløk
en håndfull salte peanøtter
1 lime i båter

Fersk ingefær, skrelt, ca. 1 tommel
1 hvitløksfedd
2 ss peanøttsmør
saften av en 1/2 appelsin
saften av 1 lime
2 ss soyasaus
3 ss honning
2 ss sesamolje
1 klype salt

Nudelsalat

Staple food, Leaf vegetable, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish

Slik gjør du:

Lag dressingen. Ha alle ingrediensen, bortsett fra salt, i en blender og kjør til en jevn røre. Smak til med salt til slutt.

La nudlene trekke i kokende vann. Hell av vannet og bland nudlene med litt av dressingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Finkutt grønnsakene og fjern stilken på grønnkålen. Bland salaten med risnudlene, tilsett dressing og vårløk. Toppes med hakkede peanøtter.

Dryss gjerne ferks koriander over salaten når den er klar. Klikk her for flere gode tips med urter.

Slik gjør du:

Lag dressingen. Ha alle ingrediensen, bortsett fra salt, i en blender og kjør til en jevn røre. Smak til med salt til slutt.

La nudlene trekke i kokende vann. Hell av vannet og bland nudlene med litt av dressingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Finkutt grønnsakene og fjern stilken på grønnkålen. Bland salaten med risnudlene, tilsett dressing og vårløk. Toppes med hakkede peanøtter.

Knasende god salat med reddiker

Denne friske salaten med agurk og knasende gode reddiker smaker veldig godt med grillet laks eller ørret.


Du trenger:

1 agurk
4 vårløk
8  reddiker
1 dl crème fraîche
Gressløk og dill
1 ss revet ingefær
1 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
2 ss sesamolje
Olivenolje
Smakes til med salt og pepper

Slik gjør du:

Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Lag lange agurkstrimler/tynne skiver. Finsnitt/strimle vårløken og grovhakk gressløken og dillen. Rens reddikene, skjær halvparten av dem i tynne skiver, og resten deler du i to før du koker de møre i lettsaltet vann. Avkjøl reddikene i isvann. Bland sammen resten av ingrediensene til agurksalaten og smak til med salt og pepper.

Enkel ruccolasalat med fennikel

Denne står i veldig godt selskap med grillet kylling


Du trenger:

1 pk ruccolasalat
1 fenikkel
parmesan
olivenolje
nykvernet pepper

Slik gjør du:

Skyll ruccolaen og kutt fennikel i tynne skiver. Legg dette lagvis og topp med tynne skiver parmesan, olivenolje og nykvernet pepper. Veldig enkelt og veldig godt.

Fines herbes, Leaf vegetable, Natural foods, Food, Tableware, Ingredient, Recipe

Bringebærsalat med fiken og nøtter

Planlegger du svinefilet på grillen? Her har du det perfekte tilbehøret.


Du trenger:

4 ferske fikener
2 hjertesalater
150 gr bringebær
40 gr valnøtter
40 gr mandler
1 ss bladpersille
1 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik, tykk og søt

Slik gjør du:

Skyll fikenene, og skjær dem i båter. Riv bladene på salaten fra hverandre og skyll. Bland fiken, salatblader, bringebær og bladpersille i en bolle. Strø over grovhakkede nøtter. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Salt og pepper etter smak.

Perfekt til grillet fisk.


Du trenger:

1 stk. mango
1 stk. rødløk
2 vårløk
1 rød chili
3 pasjonsfrukt
1 lime
koriander

Slik gjør du:

Rens og skjær mangoen i små terninger. Rens og finhakk rødløken, og del chilien på langs, skrap ut frøene og finhakk chilien. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Bland sammen mango, rødløk, chili og pasjonsfrukt i en bolle, tilsett hakket koriander og smak salsaen til med limesaft.

Mango og pasjonsfruktsalsa

Natural foods, Fines herbes, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine

Scroll videre for å lese oppskriftene!

Natural foods, Nature, Plant, Font, Line, Fruit
Natural foods, Food, Tire, Fruit, Ingredient, Rangpur, Green, Product, Orange, Clementine

Ananassalsa

1.

Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.  

2.

Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.

3.

La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.

4.

Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.

5.

La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme

6.

Spis med skje og kos deg gløgg!