God påske med sjokoappelsin på bålet
Nå som gradestokken peker mot varmere grader, frister det mer med tur og utekos.
Pakker du ned disse enkle ingrediensene kan du lett trylle frem en fruktig liten overraskelse.

Her har du en digg oppskrift som fort kan komme til å bli en ny tur-tradisjon.
Alt du trenger er noen saftige appelsiner, en sjokoladeplate, mørk eller lys bestemmer du. Vi gikk for et brett mørk kokesjokolade og litt kvikklunsj bare så vi har testet det også. Glem ikke Mariekjeks som kan trekke til seg den deilige appelsinsaften.
Ta med noen kvaster med fersk rosmarin, så har du en vri som i alle fall de voksne kan like.
Du skal selvsagt få lov til å skrelle appelsinen din på vanlig måte. Sånn må det være. Men sett nå barna i sving med tilberedingen. Pass bare fingrene når de halve appelsinene skal legges nær flammene.
Husk: I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Sjekk hvilke regler som gjelder i din kommune.
Scroll litt lenger for oppskrift på tidenes gourmetsnacks.
Dette trenger du
Sjokoappelsin med mariekjeks og rosmarin - 4 porsjoner

• 4 stk appelsin
• Noen kvaster rosmarin
• 4 Mariekjeks, knust
• ½ plate valgfri sjokolade, knust
Slik gjør du
1.
Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm. Grillen kan selvsagt også benyttes.
2.
Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.
3.
La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.
4.
Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.
5.
La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme.
6.
Spis med skje og kos deg gløgg!
Påskeappelsin med sjokolade
Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

– Hver gang vi feirer, lager vi dette
Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.
Rydd plass til grønnsakene på grillen
Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.
Har du lest disse?

Slik gjør du
1.
Legg en flat stein, pizzastein eller støpejernsplate i kanten av bålet til den er varm.
2.
Legg på noen kvaster rosmarin. Del appelsinene i to, og legg dem med snittflaten ned oppå urtene.
3.
La appelsinene steke til de er gode og varme. Rosmarinen og kantene på appelsinen kan godt være litt svidd.
4.
Mos fruktkjøttet lett med en skje før du strør over mariekjeks, sjokolade og litt frisk rosmarin.
5.
La appelsinene hvile mens sjokoladen smelter. Eventuelt kan du sette appelsinene på varmen igjen, med snittflaten opp slik at de får litt undervarme
6.
Spis med skje og kos deg gløgg!
Husk å oppdatere handlelisten før du reiser til påskefjellet
... og at du alltid får 10% priskutt på frukt og grønt med Æ.