Triangle, Gesture, Rectangle, Font, Line

Double-click to select video

TAKK FOR MATEN!

Jessica Li er amerikaner og bosatt i Norge. I dag får vi bli med når hun skal lage en av sine Thanksgiving-favoritter til den kommende feiringen.

– Det er gøy å ta med sine egne tradisjoner til et nytt land.

New York – Oslo

Når vi kommer på besøk hos Jessica står musikken på, og matlagingen er i full gang. Hun bor sammen med kjæresten i en hyggelig leilighet i Oslo sentrum, og jobber til vanlig i en liten, selvstartet teknologibedrift. Jessica har bodd i Oslo i tre år, etter studier i Bergen og København. Før det hadde hun base i New York. Hennes favoritthøytid er nettopp Thanksgiving.

– Det er en fantastisk høytid. For meg betyr det noe at det ikke er religion involvert, og at det heller ikke er et premiss om å skulle gi hverandre dyre gaver. Det handler om å være takknemlige for det man har her og nå, og det er jeg veldig opptatt av. Det skulle vært flere slike høytider, smiler Jessica.

I Norge tilbringer hun Thanksgiving med gode venner, mens hun tilbake i statene var sammen med familien og sine beste venner.

– Det er naturligvis helt opp til enhver hvordan man velger å feire. Det viktigste er at man samles rundt et måltid med de man er glad i.

Spesielt år å være takknemlig i

Jessica forteller at mange velger en tapas-taktikk når de arrangerer Thanksgiving. Ofte tar gjestene med hver sin siderett, og så står verten for hovedretten – gjerne forbundet med kalkun.

– Bordet skal være fargerikt og variert!

Under måltidet er det vanlig at man tar en runde rundt bordet, der alle gjestene kan gi uttrykk for hva de er takknemlige for. Først ut er verten. Slik var det også denne gangen.

– Jeg tenker at det i år er ekstra viktig å vise takknemlighet. Livet kunne vært veldig annerledes, og det er lett å glemme. Jeg er takknemlig for å bo i Norge, over å ha god helse og mange gode venner som bryr seg om meg, sier hun.   

En forsmak på et festmåltidRetten som skal lages i dag er en pilaff. Det er en risbasert rett med utrolig mange valgmuligheter. Dagens pilaff inneholder alt fra søtpotet og eple til valnøtter og salvie. Jessica forteller om måltidet mens hun klargjør nok en fjøl for oppkutting av sopp og selleri.

– Dette er en typisk vegetarisk siderett til Thanksgiving. Den smaker godt som tilbehør, men fungerer også som en helt egen rett. Den er kjempegod!

En time senere står middagen på bordet. Hun har helt rett – dette var kjempegodt. Det er en over middels komplisert rett, men med litt hjelp til kuttingen tar det ikke mer enn 30-45 minutter å lage den.

Vi takker Jessica for gjestfriheten og det deilige måltidet!

Se oppskriften lenger ned!

Oppskrift: Jessicas pilaff

Du trenger:

Basmatiris

Grønnsakskraft

1 stk. søtpotet

1 stk. eple

3-4 sopp (Champignon eller aromasopp)

Olivenolje

Fersk salvie

Kinesisk hvitløk

Grønnkål

Gul løk

Valnøttkjerner

Tranebær

Slik går du frem:

Kitchen appliance, Staple food, Ingredient, Recipe
Kitchen appliance, Watch, Tableware, Food, Countertop, Cooking

Skrell og kutt opp eplet i terninger og tilsett i stekepannen med løken. Også dette kan godt surre i 5-10 minutter.

Når eplene er myke og gode, tilsetter du soppen og noen få blader salvie. Etter at det har godgjort seg noen minutter kan du tilføre selleri. Nå kan du også helle over den ferdigkokte risen, og retten begynner å ta form!

Mot slutten tilsetter du ristede valnøtter og tranebær før du blander inn søtpoteten og grønnkålen. Pynt retten med salvieblader og servér!


Kok opp en kopp med ris sammen med grønnsakskraft
/grønnsaksbuljong på lav varme i ca 35 minutter.

Skrell og kutt en hel søtpotet i terninger og legg i stekeovn i 10-15 minutter på 200 grader til de er myke og gode.

Finhakk hvitløk og grovhakk løken. La det surre i en stekepanne til den blir gyllen i fargen, i omtrent 5-10 minutter.

1 .

2.

3.

4.

5.

6.

Natural foods, Rectangle, Fruit, Plant, Font, Liquid, Handwriting

Norske
fruktvaner

Vi spurte REMA 1000s kunder om
deres fruktvaner


Leaf vegetable, Staple food, Plant, Ingredient

Slik bruker du karse

Slik bruker du karse

Karse er kjent for de fleste. Karse smaker vel så godt på brødskiva som i gryteretter. Den er perfekt som smaksetter i rømmedressinger, dipper og i wok. For mest smak, ha i karsen i slutten av koketiden om den tilsettes i varme retter.

Smak: Karse har en pepperaktig smak.

Hvordan brukes karse: Brukes som den er. Kan også hakkes opp.


Rips med råkrem

Rips med råkrem er en deilig dessert – kremen består av tykk eggedosis blandet med pisket kremfløte. En annen himmelsk munnfull er ovnsbakte pannekake med bringebær.

Du trenger:

3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
3 dl kremfløte
ca. 500 g rips

Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk deretter kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Topp ripsene med råkrem og server.

Cookies        Personvern

Påskeappelsin med sjokolade

Er dette året for å innføre en ny påsketradisjon? Disse sjokoladeappelsinene er perfekte for påskebålet, og en sikker favoritt.

Food, Tableware, Kitchen, Recipe, Cooking

– Hver gang vi feirer noe, lager vi dette

Familien Bøe Hosen prøvebaker pavlova. Det skal jo bli perfekt.

Natural foods, Staple food, Chili pepper, Public space, Plant, Green, Ingredient, Spice, Cuisine

Rydd plass til grønnsakene på grillen

Grilling er så mye mer enn store kjøttstykker og marinade.
Her er tipsene for deg som vil prøve grønt på grillen.

Har du lest disse?